Årets Barnbio Röda Kvarn i Helsingborg

Bildtext: På bilden syns Nille Leander, FSF, Martina Olsson Jens Lanestrand, BC och hans son Felix.
På BUFF, Barn- och Ungdomsfilmfestivalen i Malmö, tilldelades Röda Kvarn i Helsingborg priset som bästa barnbiograf. Priset var en check på 15.000 kronor.

Initiativtagare till priset är Biografcentralen i samarbete med Sveriges Filmregissörer, Föreningen Sveriges Filmfotografer, Regionala filmresurscentrums samarbetsråd och BUFF Barn- och Ungdomsfilmfestivalen i Malmö.

På bilden syns Nille Leander, FSF, Martina Olsson samt Jens Lanestrand, BC, och hans son Felix.

Juryn består av Lena Koppel Sveriges Filmregissörer, Nille Leander Föreningen Sveriges Filmfotografer och Gunnel Nelzén Regionala filmresurscentrums samarbetsråd. Priset utdelades av Nille Leander, FSF, och Jens Lanestrand, Biografcentralen, och mottogs av Martina Olsson, Röda Kvarn.

Motiveringen:

“På Röda Kvarn ges såväl bebisar, knattar, mellan och stora barn, möjlighet att se filmer av mycket hög kvalité. Röda Kvarn bjuder även in barnen att vara delaktiga i referensgrupp, spela i foajén som husband och visa sina egengjorda kortfilmer som förfilm på stora vita duken. Röda Kvarn väljer genom sitt ständiga sökande efter nya koncept och samarbeten en inspirerande väg för barnbions utveckling i Sverige!”

Årets Barn Bio
För att citera en av många nomineringar från publiken: ”Alltid glad personal, barnvänliga visningar, ekologiskt godis och dryck och knattepall vid disken så att barnen når upp. After Dagis bio med fruktstund och knatte- och barnvisningar varje helg. En bio som med varm hand visar barnen in i filmens fantastiska värld”

Utmärkelsen, ett diplom samt ett resestipendium på 15 000 kronor, delades ut under Malmö Stads prisceremoni på BUFF Filmfestival i fredags.
Röda Kvarn i Helsingborg är en del av Folkets Hus & Parker.