Arri Alexa blir nu ännu bättre

Arri Alexa
Med den nya versionen 4,0 firmware får Arri Alexa ett antal betydande förbättringar. T.ex. kan du nu se anamorfiska bilder i rätt proportioner och i 3D med två kameror Alexa Plus kommer det att bli både enklare och säkrare att filma.

Alexa är Arris senaste i raden av digitala filmkameror. Serien har hittills bestått av Alexa och Alexa Plus, men hos Arri pågår också arbetet med Alexa Studio, som har 4:3 sensor i kombination med en optisk spegelsökare, och Alexa M där kamerahuvudet är avskilt från kamerahuset. Det senare är lämplig för 3D-filmning och i trånga utrymmen.

Med den nya versionen 4,0 firmware får hela serien av Alexa kameror nya och förbättrade funktioner. Till exempel: kan bilden i sökaren och monitorn ger en bättre uppfattning om hur slutresultatet kommer att bli, medan den digitala data som lagras på det inlägget fungerar bäst sätt.

Alexa kameror har nu en bättre automatisk vitbalans, och vars inspelningar gjorda med anamorfiska objektiv kan bilderna nu spridas ut, så du ser dem i rätt proportioner i sökaren och på bildskärmen, oavsett om det är med 2x eller 1,3 x anamorfiska linser.

I Alexa kameror finns nu också ett antal nya funktioner; genom att lagra på SxS minneskort kommer fotografen att kunna få en extern bildsignal på samma sätt som är känd från TV-studiokameror. Den externa signalen kan komma från en annan kamera, eller kan vara kamerans egen bild med extra visuella effekter.

Alexa Plus

Med Alexa Plus kamera du få ännu fler fördelar med den nya versionen 4,0 firmware. Viktigast för 3D-bilder är att man kan arbeta med master- / slav-konceptet, där två kameror är kopplade tillsammans och kan skapa ett effektivt samspel gällande avståndskorrigering, zoom och bländare. Dessutom kan du få ökad integration av Lens Data System (LDS).

Länk till FD Times

Länk till Arri Digital/downloads