Choklad, body building och jojk bland maj månads produktionsstöd från sfi

Ur MINI av Milad Alami. Foto: Milad Alami.
Måns Månssons nästa film, Lars von Triers Nymphomaniac och svenska konstfilmer finns med bland maj månads produktionsstöd.

Måns Månsson och Li Hongqi följer affärstransaktioner mellan afrikanska superkargörer i kinesiska Kanton i dokumentären Chocolate City och Maj Lis Skaltjes dokumentär Jojk söker svaren till jojkens osedvanliga livskraft. Norsk-svenska Doktor Proktors Pruttpulver av Arild Fröhlich är en komedi för barn och en hyllning till prutten. Den kretsar kring uppfinnaren Proktors pulver med oanad effekt. Ett annat nordiskt samarbete är Lars von Triers Nymphomaniac där nymfomanen Jou berättar sin livshistoria i 8 kapitel. White God av Kornél Mundruczó är ett svenskt-ungerskt samarbete om etnisk rensning och raskrig.

Ur Mini av Milad Alami. Foto: Milad Alami.

Bland kortfilmerna märks Knuffen av My Sandström om känslan av att leva i ovisshet och Mini av Milad Alami där Simon offrar allt för att hjälpa sin mamma inför nästa tävling i body building. Konstfilmaren Leontine Arvidsson har fått stöd för både 2011 12 30 om en naken kvinna med en tuschpenna och Utan titel om torson, en del av människans kropp.

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här