Clairmont filter framför sensorn på Alexa

Alexa filter
Schneider Optik meddelar att tillverkning och distribution är i full gång av en innovativt i kameran Filter System som utvecklats av Clairmont för ARRI Alexa kameran. I nära samarbete med Schneider, designade Andrée Martin och Alan Albert, Clairmont Film & Digital, en magnethållare som håller utbytbara Schneider filter framför Alexans CMOS-sensor.

Satsen innehåller en speciellt utformad magnetisk filterhållare som ersätter ljusbaffeln i Alexa kameran. Väl på plats, blir det en säker montering och exakt positionering av speciellt tillverkade, ultra-precision Schneider filter.
Denny Clairmont, VD för det berömda uthyrningsföretaget Clairmont Film & Digital, säger den höga ljuskänsligheten på ARRI Alexa (600 ISO och bortom), kräver användning av neutral densitet filter.

“En av de saker filmfotografer uppskattar mest om ARRI Alexa är utmärkta ljuskänslighet. Att arbeta på högre ISO betyg kan leda till massor av ND, om du vill filma på full glugg. ”
Filtersystemet består av filterhållaren i kameran med lock ring, alla nödvändiga mellanlägg (att exakt kompensera för att bakfokusavståndet ändras till följd av att filtret sitter bakom objektivet), ett monteringsverktyg och sju (7) monterade Schneider Ultra Precision Multi-Coated i kameran filter: klar, 0,3 IRND, 0,6, 0,9, 1,2, 1,5 och 1,8.

Med det nya systemet kan en kameraassistent byta filter på ett par minuter. När ingen filtrering önskas, använder man ett klart filter för att exakt bakfokus. Alla filter för systemet är högeffektivt AR-belagda för högsta kontrast.
In-Camera Filter Kit för Alexa kommer att vara användbart med de flesta PL objektiv, men är inte kompatibelt med Zeiss T2.1 16mm, 24mm, 32mm, Arri makro 16mm, 24mm och 32mm samt Cooke Series II och III 18mm, 25mm och 32mm. Objektiv-extenders kan också störa satsens filter.

Filterhållaren finns också utan filter, så att användarna kan köpa vilka filter som önskas. Schneider Optik räknar lägga till andra populära filter för att passa satsen, t.ex. Black Frost.