Drömfabriken 24-26 april

image
Den 24-26 april hålls den 8:e Drömfabriken. Här är några av höjdpunkterna: 3D på Drömfabriken, Två Master Classes, Work in Progress, Rocky-kortfilmerna, Skådespeleri, Filmljud, Novell- och kortfilmer och Filmmässa, den dubbelt Oscarsbelönade Per Hallberg kommer till Drömfabriken.

3D på Drömfabriken

Hollywood har länge tittat mot 3D-filmen för att locka tillbaka publiken till biograferna. Drömfabriken ger dig möjligheten att uppleva film på ett helt nytt sätt.

Två Master Classes

Linda Aronson, flerfaldigt prisbelönt manusförfattare och manusdoktor från Australien, besöker Drömfabriken med en 2,5 timme lång crash course med praktiska övningar i hur du går från dröm till färdigt manus. Aronson inviger årets Drömfabrik. Tom Alandh, den svenska dokumentärfilmsmästaren, delar under en förmiddag med sig av sin personliga filosofi kring filmberättande.

Work in Progress

Bland andra kommer den dubbelt Oscarsnominerade och femfaldigt Guldbaggebelönade Jan Troell till Drömfabriken och visar klipp ur sin kommande film Maria Larssons eviga ögonblick. Karin af Klintberg och Jane Magnusson presenterar sin Ebbe Carlsson-dokumentär Ebbe – the movie som kommer på tv senare i år.

Rocky

Martin Kellerman och resten av gänget bakom Rocky-kortfilmerna kommer vara på plats och berätta om överföringen av seriefiguren till 3D och vita duken.

Skådespeleri

Jakob Eklund, Jonas Karlsson och Helena af Sandeberg möts i ett samtal om skådespeleri.

Filmljud

Som vi tidigare berättat besöker även den dubbelt Oscarsbelönade Per Hallberg Drömfabriken. Med anledning av hans besök har vi ett särskilt fokus på filmljud i år. Per Hallberg kommer att introducera en visning av The Bourne Ultimatum (som Hallberg vann en Oscar för). Visningen sker i samarbete med Cinemataket. Ljudligan kommer visa hur de har arbetat med Anton Corbijns Control och Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in. I år samarbetar Drömfabriken också med Filmvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet och de kommer stå för en historisk djupdykning i ljudets funktion i filmen.

Novell- och kortfilmer och Filmmässa

Som varje år visar vi också de senaste Novellfilmerna, kortfilm från hela landet och exponerar en stor Filmmässa med 29 utställare från olika företag, organisationer och utbildningar.

Totalt har vi 114 filmgäster och vi visar hela 43 filmer. Det kompletta programmet, med dagar och tider, kan du läsa på www.sfi.se/dromfabriken

Drömfabriken äger rum i Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm.