Godard och Oscarsvinnare till Drömfabriken

image
En av Europas ledande filmfotografer, Agnès Godard, och den svenske Oscarsvinnaren, Mathias Frodin, är några av de omkring 68 (!) föreläsare och gäster som kommer till Drömfabriken den 26-28 april på Filmhuset.

Den 26-28 april öppnar Drömfabriken dörrarna för dagens och morgondagens filmbransch. Möt svenska och internationella gäster, fyll på med kunskap, knyt nya kontakter och gå på filmfest.

Smakprov ur årets program:
Mathias Frodin, konstnärlig chef och digital compositor på Oscarbelönade specialeffektsbolaget CIS Hollywood. Frodin arbetar med de digitala effekterna på tre av sommarens största releaser som Pirates of the Caribbean: Vid världens ände, Evan Almighty och Ocean’s 13, och bolaget vann i mars en Oscar för specialeffekterna i Pirates of the Caribbean: Död mans kista.

Agnès Godard, en av Europas främsta filmfotografer. Kamerakvinna som arbetat med några av filmhistoriens visuellt mest betydelsefulla filmer som Paris, Texas, Arkitektens mage och Himmel över Berlin. Verkar i tätt samarbete med Claire Denis och har bland annat fotograferat Emanuela Crialeses bioaktuella Den nya världen.

Ännu mer visuellt blir det i och med filmfotografen Gustav Danielssons besök, då han berättar och visar material från det avancerade bildkompositionsarbetet i Roy Anderssons kommande film Du levande.
Vi följer upp förra årets lyckade manussatsning med två föreläsare i absolut världsklass. Amerikanske manuskonsulten John Truby har under sin karriär etablerat sig som en av den amerikanska filmindustrins viktigaste dramaturger. Han ger sin klassiska föreläsning 22 Step Story Structure kring ett raffinerat alternativ till den konventionella tre-akts-strukturen.

Brittiska författarinnan Deborah Moggach (Tulpanfeber, Mitt barn är ditt) gästar årets Drömfabrik för att berätta om sitt arbete med bearbetningen av Jane Austens Stolthet och fördom inför Joe Wrights filmatisering från 2005.

Som vanligt gästas vi av några av Sveriges främsta skådespelare – i år blir det tre skilda generationers perspektiv från Eva Röse (Storm), Rolf Lassgård (Efter bröllopet) och Harriet Andersson (Sommaren med Monika, Dogville).
Många fler gäster tillkommer – mer om dem i kommande utskick! Dessutom blir det mingel och fest, filmmässa, film från hela landet och stor studiodag.
Anmäl dig här

Drömfabriken äger rum i Filmhuset på Gärdet i Stockholm.
Har du frågor, kontakta oss på dromfabriken@sfi.se eller 08-665 11 00.
Välkommen!
Drömfabrikens redaktion
Patrik Andersson (projektledare/redaktör), Malin Ekerstedt (projektledare/redaktör), Lova Hagerfors (Film i hela landet), Martin Frostberg (Filmmässan, studiodagen)
För att komma med på vår mejlinglista, skicka din e-postadress till dromfabriken@sfi.se
Besök även dvoted!
Dvoted är en mötesplats för unga filmare som vill lära sig allt som har med film att göra, samt få feedback från etablerade mentorer på sajten. Där hittar du också filmat material från förra Drömfabriken och inför-intervjuer med årets gäster. Vi filmar i år igen, och arrangerar dessutom en egen live feedback!
Läs mer på dvoted.net