Gruppterapi, sälar och Bono bland juni månads produktionsstöd

Alicia Vikander i Lisa Langseths, HOTELL. Foto: Dan Lepp
Nya filmer av Lisa Langseth, Helena Bergström och Mia Engberg finns med på listan bland de projekt som fick produktionsstöd i juni.

Lisa Langseth återvänder med Hotell, första filmen efter dubbelt guldbaggebelönade Till det som är vackert, och precis som då har Alicia Vikander huvudrollen. Erikas perfekta liv rasar samman och hon börjar i gruppterapi för att hitta nya sätt att må bra. Helena Bergström filmar Fröken Julie och Mia Engberg får stöd dokumentären för Le Manque där en kvinna återförenas med en man från det förflutna.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här

Alicia Vikander i Lisa Langseths “Hotell”. Foto: Dan Lepp

Flera kortdokumentärer har fått stöd. Joanna Rytels Me Seal, Baby handlar om fixeringen vid att bli gravid med en infertil man. Omoraliska uttalanden blandas med tvångstankar – som att man kan inbilla sig att man är en säl. I Fredrik Gerttens The Invisible Bicycle Helmet ska designstudenterna Anna and Terese rädda världen med sitt sju år långa projekt – en osynlig cykelhjälm. Filmen är gjord på initiativ från Morgan Spurlock som bett 30 regissörer att ”lyfta fram exceptionella människor och idéer som förändrar världen”. Give Us the Money av Bosse Lindquist går bakom kulisserna på några av världens största välgörenhetskampanjer och visar Bob Geldofs och Bonos arbete.