Ingmar Bergman hyllas på SF Bio i hela landet

image
I samarbete med Svenska Filminstitutet kommer SF Bio att visa fyra av de mest kända Bergmanfilmerna i 17 städer under helgen 13 – 14 oktober.

De filmer som skall visas är ”Det sjunde inseglet”, ”Jungfrukällan”, ”Smultronstället” och ”Sommaren med Monika”. Biljettpriset är 20 kronor och pengarna går oavkortat till Bergmansstiftelsen där de används för att bevara det mäktiga kulturarvet efter Ingmar Bergman.

– Vi vill ge Bergmans filmer en chans att än en gång visas på den vita duken – det format som filmerna är gjorda för, säger Helena Eklund, marknadschef på SF Bio. Även om de har visats flitigt på TV tror vi att många människor också vill se dem på ”riktigt”. Kan vi dessutom medverka till att Bergmanstiftelsen får ett ekonomiskt tillskott, är det ju en extra bonus.

Filmerna kommer att visas på dagtid lördag och söndag och tiderna kommer att variera lite beroende på det övriga programmet i respektive stad. Information om alla föreställningstider kommer att annonseras i dagspressen och naturligtvis på SF Bios hemsida www.sf.se där man också fr.o.m. onsdag kan reservera biljetter. Här finns också mer information om filmerna.

Bergmanfilmerna visas på SF Bio i följande städer: Stockholm (Saga samt Filmstäderna Camera, Råsunda, Kista, Heron City, Vällingby, Söder och Sickla.), Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Växjö, Jönköping, Linköping, Norrköping, Örebro, Karlstad, Västerås, Uppsala, Gävle, Sundsvall, Umeå och Luleå.