Inspelning på gång. Morgan Pålsson – Världsreporter

image
Inspelningen av ”hipphipp-gängets” långfilm om journalisten Morgan Pålsson och hans fotograf Robert Flycht drog igång på allvar i Sverige i mitten av april. Hittills har inspelningarna gått enligt planerna. I Malmö har dom bl. a. spelat in scenerna med Morgans närmaste chef (Suzanne Reuter) och sekvenser som utspelar sig i ett arabiskt palatsfängelse. Nu befinner sig teamet i Jordanien.

“Hipphipp”-gänget har börjat spela in sin första långfilm om Morgan Pålsson, världens mest inkompetente reporter, som skickas tillsammans med sin motvillige frilansfotograf Robert Flycht ner till det nordafrikanska landet Matóbo, där ingenting har hänt på 50 år. Naturligtvis inträffar en statskupp i landet och Morgan och Robert hamnar i världsmediernas centrum. Dessutom visar det sig att landet blir spelplats för en internationell storkonflikt, med amerikanska underrättelsetjänsten på ena sidan och islamistiska fundamentalister på den andra, med Morgan och Robert någonstans i mitten.

image
Hipphipp-gängets Morgan Pålsson – Världsreporter är en långfilmskomedi med manus av Wiktor Ericsson, Anders Jansson och Johan Wester. Regissör är Fredrik Boklund, fotograf Rickard Lindström, FSF, och producent Martin Persson.

–Att spela in film i Jordanien är lite annorlunda mot Sverige. Chokladmoussen på hotellet t ex är helt fantastisk. I Sverige bodde vi inte ens på hotell. Sen måste man pausa när böneutroparna arbetar så att de inte kommer med på bandet. Och så måste man vara noga med skyddsfaktorn. Annars får solbrännan fel nyans och då kan det bli klaffel. Det är när saker inte stämmer (klaffar) från en scen till en annan. T ex om man har röd tröja i ena scenen och sedan plötsligt utan anledning har man blå tröja på sig i nästa. Ett annat exempel på klaffel är om man skulle råka förväxla solkrämen med chokladmoussen.

Vi ska vara i Jordanien fram till början av juni. Vi bor i Petra, den tvåtusenåriga klippstaden med enorma tempel inhuggna direkt i sandstensklipporna. En av de få platserna på jorden som de svenska makeoverprogrammen tack och lov inte hunnit ta sig an ännu. Dessutom ska vi bo två nätter i öknen. Vi räknar med en upplevelse ungefär som ishotellet i Jukkasjärvi fast i sand och 60 grader varmare, berättar Anders & Johan.

Inspelningen sker på super-16 och den film som tas i Jordanien framkallas i Beirut på labbet ”The Gate”, som drivs av svensken Sten Walegren.

image
På bilden från inspelningen i Jordanien syns f.v. C-foto Erik Nordlund, A-fotografen Richard Lindström, FSF, B-foto Mikael Meisen Dietmann samt passaren Torbjörn Mineur.

Foto: Nils Bergendal.

Läs mer här