Ketchup, fiskar och hundraåringar bland september månads produktionsstöd

Off the Grid av Jesper Wachtmeister. Foto: Kenneth Svedlund
Nya projekt av Felix Herngren och Gabriela Pichler har fått produktionsstöd.

Felix Herngren filmar Jonas Jonassons bästsäljare Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Kasper Collin får stöd för dokumentären American Jazz Musician om musik, kärlek och Amerika.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här

Ur Off the Grid av Jesper Wachtmeister. Foto: Kenneth Svedlund

Bland kortfilmerna får Gunhild Enger stöd för humoristiska Cirklar om ett par som omger sig med apparater som krånglar till deras liv. Doxwise Norden är ett dokumentärt projekt för nordiska ungdomar mellan 18-25 år som dokumenterar sin vardag. Bland regissörerna finns Gabriela Pichler och Johan Lundborg.

I animerade barnfilmen Kom ketchup så går vi 2 av Anna och Staffan Erlandsson berättar matvarorna i skafferiet roliga historier för varandra och i Jesper Wachtmeisters dokumentär Off the Grid tänjer arkitekter och konstnärer på gränserna för att uppfylla dagens drömmar om mobilitet, flexibilitet – och oberoende.

I Sex stora fiskar av Ştefan Constantinescu tar ett par emot svårdödade fiskar från sin granne, varpå tecken och tolkningar kring misär och missanpassning följer, och i Vatten av Niclas Larsson blir 16-åriga Clara förälskad i en pojke på badhuset.