Kickar, transithem och nyförälskelse bland april månads produktionsstöd från SFI

Moa Gammel i Tarik Salehs kommande thriller Tommy. Foto: © Baldur Bragason Atmo Rights AB
Hela 21 filmer beviljades produktionsstöd i april. Bland dessa filmer av Tarik Saleh, Ulf Malmros, Rainer Hartleb och Alexandra Dahlström.

I Tarik Salehs thriller Tommy följer Estelle upp ett av de största rånen i svensk historia. Tidigare har hon flytt Stockholm, nu är hon tillbaka och pressar de inblandade på pengar. Rainer Hartleb återvänder till Jorbro i Långt från Jordbro, fyrtio år efter den första Jordbrofilmen för att skildra några av Jordbrobarnens barn.

Moa Gammel i Tarik Salehs kommande thriller Tommy. Foto: © Baldur Bragason Atmo Rights AB

I Min så kallade pappa av Ulf Malmros får självupptagne skådespelaren Martin en stroke och tappar minnet, vilket ger hans dotter en chans att skapa den pappa hon alltid drömt om. Norsk-svenska Kick av Katarina Launing handlar om 14-åriga Anja som älskar fotboll som gör allt för att behålla sitt goda humör och energi trots att hon blivit allvarligt sjuk

Bland filmerna i kortare format märks Krigsduvor av Zanyar Adami om 11-åriga Shadis värld på ett transithem för barn i Sverige, i väntan på att återförenas med sin mamma i Kurdistan. Sascha Fülschers kortdokumentär Måsarnas Malmö synar staden ur fåglarnas perspektiv och ifrågasätter hur människorna rör sig i staden.

I Aldrig släppa taget, en kortdokumentär av Karin Wegsjö, får Maria ett mardrömsbesked. Hon har den obotliga och dödlig sjukdomen ALS – men hon ger inte upp och möter både förtvivlan kärlek i sin fortsatta kamp. Alexandra Dahlström berättar i Den rätta om en kille som jagar evig nyförälskelse och om en tjej som rycker ut hans hjärta för att få tillbaka sitt eget.

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här