Möt Ami Ekström och Anders Nylander

För en tid sedan tillträdde två nya konsulenter, Ami Ekström för kortfilm och Anders Nylander för lång spelfilm. Nu kommer de till Filmrummet och pratar om sina respektive konsulentroller med producenten och projektledaren Ulrika Bandeira, med plats för publikfrågor.

När: Torsdag 21 februari 14.00–15.45
14.00–14.45 Ami Ekström
15.00–15.45 Anders Nylander
Plats: Bio Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm.

Foto: Jessica Hanlon

Fri entré men föranmälan krävs

Ami Ekström
Ami Ekström gick skådespelarutbildning innan hon studerade Filmproduktionsprogrammet på Högskolan Väst i Trollhättan. Därefter arbetade hon på Film i Väst där hon haft flera ansvarsområden. Senast har hon varit Senior executive co-productions, där hon ansvarat för kort- och dokumentärfilm samt ingått i produktionsgruppen för Film i Väst. Hon har också varit med i styrgruppen för Filminstitutets och SVT:s satsning Moving Sweden, arbetat med urvalet till Uppsala talangdagar och drivit talangprogrammet The Hub.

Anders Nylander
Anders Nylander har en lång och gedigen erfarenhet som filmklippare. De senaste tjugo åren har han arbetat som klippare på ett stort antal produktioner, både för film och tv. Han har haft en lång rad samarbeten med regissörerna Daniel Lind Lagerlöf (bland andra Hans och hennesMiffoCarambole och Bibliotekstjuven) och Leif Lindblom (CleoSvensson Svensson) och har dessutom klippt tv-serier som Tusenbröder, 30 grader i februariFarangJordskottModus och Tjockare än vatten (där han också var manusredaktör).

Moderator är Ulrika Bandeira, producent/projektledare inom film och kultur.