Premiär för mobil.sf.se

image
Boka biobiljetter och se trailers direkt i mobilen. Måndagen den 17 mars är det världspremiär för mobil.sf.se – SF Bios mobila sajt där man kan boka sina biobiljetter och titta på trailers i mobilen.

SF Bios hemsida sf.se är idag en av Sveriges populäraste nöjessajter med närmare 1 miljon unika besökare varje månad. Bland de mest populära avdelningarna är att kunna titta på trailers för aktuella och kommande filmer samt givetvis att kunna boka biobiljetter när man vill gå på bio.

”Vi ser idag en trend att allt fler börjar sitt biobesök med att besöka sf.se” säger Christoffer Cederschiöld, affärsområdeschef på SF Bio Nya Medier. ”Nu känner vi att tiden är mogen för att utveckla webben till att även omfatta det mobila fönstret. Många biobesök görs spontant och det är inte alltid man har tillgång till en dator när man vill boka sin biljett, men mobilen har man oftast till hands.”

På mobil.sf.se kan besökaren boka biljetter, se trailers, läsa nyheter och planera sitt biobesök på väg från jobbet, på caféet eller restaurangen. Alla trailers på sf.se kommer även att finnas på mobilsajten.

”Trailers som är runt 3-5 minuter långa är ett perfekt format för mobilen.” fortsätter Christoffer Cederschiöld. ”Vi tror att detta kommer att bli en mycket uppskattat del av den nya tjänsten”

För att anpassa innehållet till mobilen är bokningen förenklad med färre steg jämfört med sf.se.

Det kommer dessutom att gå att prenumerera på nyheter och helgens filmpremiärer direkt i mobilen via ett RSS-flöde.

”Vi vet att en del kunder är ovana vid att surfa via mobilen, men genom att skicka ett SMS med ordet BIO till 725 80 får man länken gratis till sin mobil.” säger Christoffer Cederschiöld.

Varje film kommer också att få en unik kod som kommuniceras i annonser och på affischer. Det ger kunden möjlighet att komma direkt till filmens kampanjsida. När kunden SMS-ar in koden skickas en direktlänk i retur.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christoffer Cederschiöld, affärsområdeschef SF Bio Nya Medier, 08-680 3549. Thomas Runfors, informationschef SF Bio, 08-680 3683