Wild West Shoot & Post -nytt filmlabb och post i Göteborg

I början på 2008, till Göteborgs Filmfestival, kommer ett nytt företag i Göteborg att erbjuda sina tjänster med framkallning av 16 och 35 mm färgnegativfilm samt skanning och efterbearbetning i de digitala formaten 4K, 2K och HDCAM SR.

Det är de båda företagen Images Lab i V. Frölunda och GhostPost som gemensamt bildar det nya företaget Wild West Shoot & Post.

Images Lab har lång erfarenhet av filmframkallning till Volvo, Saab och Auto Liv, som hittills använt 16 mm höghastighetsfilmkameror för krocktester. Gost Post med anknytning till Lite Grip kommer att komplettera sin nuvarande utrustning av Quantel eQ, för upp till 2K, med en iQ Pablo för upp till 4K.

-Det kommer att bli spännande att få ett filmlab med tillhörande postproduktion med möjligheter till skanning i Cintels 4K skanner och vidare digitalt efterarbete i Quantels iQ Pablo, säger Mika Porkka på Lite Grip.

Hur vågar ni starta upp ett filmlabb och ditital bearbetning av film i dessa tider då digitalkameror som RED ONE, Arri D-20, Panavisions Genesis samt kommande Sony F35 kommer att konkurrera med filmen som inspelningsmedia??

-Det finns en stor marknad för att framkalla och bearbeta film här på västkusten, både från produktioner i Göteborg och Trollhättan. De flesta filmproduktioner som gjorts i Sverige under 2000-talet är gjoda med Trollhättan som bas. Eftersom Wild West kommer att erbjuda både inspelningsutrustning, framkallning, skcanning och post-produktion till paketpris, blir Wild West också intressant för filmproducenter i hela landet. Vi ser naturligtvis också att en stor del av produktionen kommer att vara postproduktion av digitalt inspelad film, där 35 mm filmkopior fortfarande är det vannligaste distributionsformatet, avslutar Mika Porkka.

Vi säger lycka till och välkomna till det nya filmlabbet med tillhörande postproduktion, vilket förhoppningsvis kommer att stärka konkurransen och hålla priserna nere.

Hans Hansson.