Canon 7D ny stillbild-/HD-videokamera

image
Canon har nu visat sin senaste digitalkamera som har unika möjligheter att både ta stillbilder och videofilma i HD. Sensorn är i APS-C-formatet, 22,5×15 mm, alltså i storlek med 35 mm kinofilm. Man kan filma i båda HD-formaten; 1920x1080p i 24, 25 30 b/s eller i 1280x720p i 25, 30, 50 och 60 b/s. Ljudet spelas numera in i för video rätt samplingsfrekvens, 48 kHz och uttag finns för extern mikrofon. Sökarskärmen är vinklingsbar vilket är praktiskt i låga och höga kameravinklar.
Här en websida som närmare belyser videofunktionen på Canon 7D

Canons pressrelease:

Canon presenterar EOS 7D – innovativa tekniker och intuitiv konstruktion ger en ny fotoupplevelse
2009.09.01, Idag presenterar Canon den digitala systemkameran EOS 7D – med en helt ny design inriktad på fotografernas speciella behov. EOS 7D har en ny 18 MP APS-C CMOS-sensor, utvecklad av Canon, och har dessutom dubbla ”DIGIC 4”-processorer som ger snabba, högkvalitativa prestanda i alla ljusförhållanden, ett ISO-område som kan utökas till 12 800 och bildserier med 8 bilder per sekund – utan att några extra tillbehör behövs. Imponerande tekniker matchas med ypperlig kvalitetskonstruktion, framtagen speciellt med fotograferna i åtanke. Här skapas en helt ny fotografisk upplevelse.

Under den omfattande utvecklingen gick Canon tillbaka till ritbordet och lyssnade på fotografer över hela världen för att ta fram en kamera som uppfyllde deras speciella behov. Mr Uchidoi, Group Executive of Photo Products Group, Canon Inc. Japan, kommenterade framtagandet av EOS 7D så här: – Vi rådfrågade mer än 5 000 fotografer över hela världen och bad dem berätta vad de helst ville ha ut av en kamera.  Genom att matcha den insikt vi fick med den allra senaste tekniken kunde vi utveckla en kamera som verkligen ger fotograferna det flexibla verktyg de behöver för att experimentera med sina bilder.

Exakta bilder – högpresterande AF och mätningssystem

EOS 7D har 19 autofokuspunkter med korssensorer, så att fotograferna får exakta bilder och optimerade kompositionsalternativ.  Det här förbättrade AF-systemet har många manuella och automatiska inställningar, inklusive Zone- och Spot AF som spårar och dokumenterar objekten snabbt och korrekt.  AF-inställningarna är i högsta grad anpassningsbara, för snabb reaktion på förändringar i scenen.  Olika AF-punkter kan ställas in för vertikal och horisontell riktning, så att fotograferna automatiskt kan växla mellan liggande och stående bilder utan att behöva trycka på någon knapp.
EOS 7D har också ett nytt mätningssystem.  Mätningssystemet iFCL (Focus Colour Luminance) mäter fokus, färg och ljusstyrka över 63 zoner på ett intelligent sätt.  Som komplement till de 19 AF-punkterna kan Dual Layer-sensorn samla in information från varje skarpt avgränsad zon för att få en mer korrekt och konsekvent exponering.

image
Ta bilder precis så som du ser dem
Canon EOS 7D har en intelligent sökare med 100 procents täckning.  Med 1,0x förstoring* – första gången i EOS historia – ser fotograferna en stor klar bild som hjälp för själva kompositionen.  En transparent LCD finns i sökaren, där man kan välja mellan olika överlagrade funktioner, t.ex. AF-punkter, spotmätningscirkeln och hjälplinjerna.  EOS 7 D är också den första EOS-modellen som har virtuell horisont med dubbla axlar – i sökaren och på LCD:n – som indikerar både kamerans lutning och horisontella vinkel.  Den här funktionen är särskilt användbar vid landskapsfotografering för att säkerställa en rak horisont, eller vid användning tillsammans med ett objektiv med lutnings- och perspektivkontroll.
Kameran har en ny 3 tums Clear View II LCD-skärm med en gedigen konstruktion, designad för att dämpa reflexer genom att luftspalten mellan LCD-skärmens skyddslager och de flytande kristallerna har tagits bort. Den här nya skärmen har en betraktningsvinkel på 160 grader och är effektiv även i starkt ljus.  Precis som i EOS 5D Mark II finns en sensor för omgivande ljus på skärmens sida, som kan ställa in ljusstyrkan automatiskt efter omgivningen. 

Kreativa experiment med ljus
Canon EOS 7D har en inbyggd Speedlite Transmitter.  För första gången i en EOS-kamera kan fotograferna nu styra separata Speedlite blixtaggregat utan extra tillbehör. Perfekt för alla som vill experimentera med kreativa ljussättningar.  EOS 7D har också en helt uppgraderad inbyggd blixt som kan styras manuellt, och är utformad för att täcka brännvidder ända ner till 15 mm.

Anpassa din individuella kameraupplevelse
EOS 7D har tagits fram och designats med tanke på fotografernas behov.  Kamerans utseende och känsla är både estetisk och ergonomisk för att erbjuda det allra bästa samspelet.  Här kan fotografen också designa sin egen upplevelse: kamerahanteringen är anpassningsbar och funktioner och inställningar som används ofta kan programmeras till bekväma reglage och knappar. Inställningarna ändras då snabbt och är tidsbesparande i kritiska ögonblick.

Imponerande funktioner, imponerande bilder

Canon EOS 7D är fullspäckad med nya funktioner:

• 18 MP APS–C CMOS-sensor

Sensorn är designad och tillverkad av Canon. Den producerar enastående bilder och erbjuder fantastiska prestanda vid både höga och låga ISO-tal tack vare en ny fotodiod och mikrolinskonstruktion.

• 8 b/s

8 bilder per sekund uppnås tack vare de dubbla ”DIGIC 4”-processorerna och ett förbättrat elektriskt system, utan att extra tillbehör behövs och för alla olika filtyper.

• ISO-område
EOS 7D kan fotografera objekten i deras naturliga ljus.  ISO-området (100 – 6400) kan utökas till 12800.

• EOS videosekvenser

Hanteringen har förbättrats för att lättare kunna växla direkt till videoinspelningsläge och det är nu ännu enklare att spela in i Full HD.  Användarna kan ställa in exponering och bildfrekvens – med alternativ för 25 b/s som skapar biokänsla.

• Dubbla ”DIGIC 4”-processorer

Tack vare de dubbla ”DIGIC 4”-processorerna behöver EOS 7D aldrig kompromissa mellan hastighet, bildkvalitet och ISO-prestanda.

• Imponerande design

Canon har lyssnat på fotografernas feedback inför designen av kamerahuset, liksom vad gäller de inbyggda teknikerna.  Kamerahuset av magnesiumlegering skyddar kameran i olika väderförhållanden – den oömma, lätta konstruktionen motstår fukt och damm – precis som den legendariska kameran EOS–1N.
 
Kameran kan använda många olika tillbehör och integreras lätt i fotografernas arbetsflöde. Den trådlösa filsändaren (WFT-E5) ger omfattande kamerakontroll via en webbläsare, så att kameran kan styras med en webbaserad mobil enhet.

EOS 7D är kompatibel med alla EF- och EF-S-objektiv, liksom med Canons blixtaggregat Speedlite EX.  Canon EOS 7D kan också användas med batteriet BG-E7 och med fjärrkontroller som t.ex. RC-1/RC-5.

* med 50 mm objektiv vid oändligt, -1(1/m) dpt.

Leveransstart för EOS 7D hus är oktober 2009. Rekommenderat cirkapris är 19 000 SEK inklusive moms (15 200 SEK exkl. moms).
Leveransstart för EOS 7D + EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS är oktober 2009. Rekommenderat cirkapris är 23 000 SEK inklusive moms (18 400 SEK exkl. moms).
Leveransstart för EOS 7D + EF-S 15-85 mm f/3,5-5,6 IS USM är oktober 2009. Rekommenderat cirkapris är 26 500 SEK inklusive moms (21 200 SEK exkl. moms).

Mer info hittar du här på Kamera&Bilds web-sida
Och här på Canons USA web-sida