Cissi Elwin – Svenska Filminstitutets nya VD

Cissi Elwin
Svenska Filminstitutets styrelse har beslutat att utse Cissi Elwin som ny verkställande direktör.

Cissi Elwin kommer närmast från en tjänst som publicistisk chef på Forma Publishing Group där hon sedan årsskiftet ansvarat för att starta nya tidningar och affärsverksamheter. Dessförinnan var hon under åren 2000 till 2006 chefredaktör för Sveriges största veckotidning, Ica-kuriren, som under hennes år genomgick en genomgripande förändring och modernisering och idag är en av Sveriges mest lönsamma veckotidningar.

—Med rekryteringen av Cissi Elwin till VD för Svenska Filminstitutet har vi skapat goda förutsättningar att anpassa Filminstitutets verksamhet till vad som gäller idag och i framtiden. Det är ett viktigt och svårt uppdrag. Cissis kunskaper och erfarenhet i kombination med hennes personliga egenskaper gör att hon kommer att lyckas, säger Håkan Tidlund, styrelseordförande för Svenska Filminstitutet.

För den breda allmänheten är Cissi Elwin mest känd från sin karriär inom Sveriges Television som programledare och reporter. I många år ledde hon ungdomsprogrammet Bullen tillsammans med Martin Timell. Inom Sveriges Television arbetade Cissi Elwin också under många år som producent och ansvarade bland annat för program som Anna på nya äventyr (med Anna Mannheimer), talkshowen Let’s go och TV! �?? fyrtio år.

—Jag känner mig glad och hedrad och ser fram emot att få sätta igång, säger Cissi Elwin som tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Cissi Elwin är född 1965 och bosatt i Stockholm. Hon har vunnit en mängd priser under sin TV-karriär, bland annat som årets kvinnliga svenska TV-personlighet. Cissi tilldelades år 2005 utmärkelsen Årets unga chef och har sen dess föreläst om chefsfrågor och lett evenemang som till exempel Stora chefsdagen.