Dagsljus köper CineStar

image
image
Nu är det klart att teknikföretaget Dagsljus köper CineStar och blir därmed störst i uthyrningsbranschen för film- och ljusutrustning i Sverige. Det har länge ryktas om att CineStar har sökt en partner för att stärka marknadsposition, som varit minst sagt sviktande.

Varumärket CineStar försvinner som uthyrningsbolag och Dagsljus kommer att bedriva verksamheten i Västberga och Filmhuset på Gärdet i Stockholm, samt i Dagsljus lokaler i Göteborg. Representanter kommer att finnas i Ystad, Luleå och Gotland.

Pressmeddelande från Dagsljus

Dagsljus och CineStar går samman och blir ett bolag. Verksamheten kommer fortsättningsvis bedrivas under namnet Dagsljus.

Dagsljus och CineStar blir ett bolag och verksamheten kommer att bedrivas i Västberga, Filmhuset i Stockholm och i våra lokaler i Göteborg.

Detta innebär att vi ytterligare förbättrar vår möjlighet att ge service till våra kunder på ett enkelt, funktionellt och prisvärt sätt. Vi har genom sammanslagningen goda förutsättningar att fortsätta vår satsning på teknisk utveckling, hög servicenivå och effektivitet.

Våra gamla och nya kunder erbjuds ett utbud av högsta internationella klass, med bästa tänkbara service och trygghet över hela Sverige och Skandinavien.

Vi kommer fortsätta vårt samarbete inom Breakeven och vara aktiva investerare och partner i svensk film.

Dagsljus AB är Sveriges mest kompletta film- och ljusuthyrningsföretag som efter 17 år i branschen och tusentals produktioner inom TV, långfilm, reklamfilm, musikvideo och stillbildsfotografi byggt stor erfarenhet och kunskap. Dagsljus främsta produktområden är uthyrning av film-, HD- och digitalkameror, belysning, kamerakranar, åkvagnar och specialriggar.

CineStar Rental AB har över 35 års erfarenhet som leverantör av teknik och tjänster med inriktning mot långfilm och dramaproduktion. Över 300 långfilmer och hundratals kort- och TV filmer har genom åren använt bolagets teknik, tjänster och faciliteter. CineStar är också en av Svensk films största privata investerare i lång- och kortfilmsproduktion.

För mer information kontakta:

Helena Sandermark 08-503 822 71

Se även företagens hemsidor:

www.cinestar.se

www.dagsljus.se