Duvor, skrik och hypnotisörer bland december månads produktionsstöd

December stöd
Två av svensk films tyngsta reginamn, *Roy Andersson och Lasse Hallström, samsas med redan omskrivna debutanter som Anna Odell bland de filmer som får stöd i december.

Roy Andersson får stöd för sin kommande film En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, som är den avslutande filmen i en trilogi tillsammans med Sånger från andra våningen och Du levande. Lasse Hallström får stöd för Hypnotisören, baserad på deckaren av Lars Kepler. Anna Odell som uppmärksammades för sitt konstprojekt Okänd, kvinna 2009-349701, långfilmsdebuterar med Anna Odell Untitled om gruppdynamik och hierarkier.

Dokumentären Kvinnan i skogen handlar om dövstumma Edit som hela sitt liv bodde ensam i en stuga i skogen med sina djur. Efter Edits död nystar Rebecka Rasmusson upp hennes livsöde likt en kriminalroman.

Bland kortfilmerna finns dokumentären Flogstavrålet av Johan Palmgren som handlar om ett studentghetto i Uppsala där invånarna varje dag klockan 22 skriker ut sin ångest. Om hur det är att bo på korridor när man är 60+ och hur det är att bo ovanför en lokal där det spelas storbandsjazz.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här

Foto: Arsen Airapetian, Jonas Jörneberg