Edisen växlar upp inom grading

Med rekryteringen av coloristen Björn Frithiof stärker Edisen sin position ytterligare inom grading. Bolaget har nu en stark fyrklöver colorister, som tillsammans har över 80 års erfarenhet av grading på både reklam- och dramaprojekt.

Edisen har under många år varit en ledande aktör inom postproduktion, med allt från reklamfilmer och musikvideor till långfilmer, serier och trailers. Nu förstärker man ytterligare genom att rekrytera Björn Frithiof till colorist-teamet, där Mats Holmgren, Carl Skaff och Antonio Ikovic redan ingår.

”Med Björn på plats har vi förmodligen Nordens mest erfarna colorister hos oss. Det känns otroligt kul och innebär att vi kan växla upp och hjälpa fler kunder med grading i världsklass”, säger Jonas Forslund, Head of Entertainment Services på Edisen.

”Det känns fantastiskt roligt att bli en del av Edisen. Jag ser fram emot att jobba med både nya och gamla kunder, men också att bli kollega med gamla bekantskaper från branschen”, säger Björn Frithiof.

Björn Frithiof har varit en del av den svenska filmbranschen sedan mitten av 1970-talet. Han började som colorist redan 1981 och kan skriva upp har en rad svenska långfilmsklassiker på sitt cv, bland annat “Änglagård”, “Tomten är far till alla barnen” och “Ronja Rövardotter”. Exempel på projekt han arbetat med nyligen är långfilmen ”Bränn alla mina brev” som snart har biopremiär och serien “Knutby” på TV4 / C More.

Han blir kollega till Guldbagge-belönade Mats Holmgren, som har jobbat som colorist på Edisen i 22 år. Bland den bredd av projekt som Mats har jobbat med nyligen kan nämnas långfilmerna ”Hilma”, ”Jag är Zlatan” och ”Boy from Heaven”, serierna ”Den osannolika mördaren” och ”Snabba cash”, samt dokumentären ”Historjá”.

I fyrklövern ingår också Carl Skaff. Han har jobbat som colorist i 21 år, varav de senaste sju på Edisen. På hans långa meritlista finns en rad succéer från de senaste åren, som till exempel långfilmen ”Orca” och serier som ”Solsidan”, ”Bonusfamiljen”, ”Young Royals”, ”Kärlek & anarki” och ”Young Wallander”.

Sist ut i teamet är Antonio Ikovic som har jobbat på Edisen i fyra år och jobbar primärt med grading för varumärken som till exempel Polestar, Burger King, Kappahl och Monki. Men han har även ett par långfilmer under bältet med ”Det vackra spelet” och ”Farha”.

För mer information, kontakta Jonas Forslund, jonas.forslund@edisen.com,
+46 724 008 018 eller Pia Åstrand, pia.astrand@edisen.com, +46 706 321 148.