Filminstitutet på Bergmanveckan

På bilden syns Ingmar Bergman, Gunnar Fischer och Gunnar Björnstrand.
Foto: Ove Svensson.
Under den elfte Bergmanveckan på Fårö, som startar nu på måndag den 23 juni, finns Svenska Filminstitutet rikligt representerat. Du får träffa SFI:s vd Anna Serner och långfilmskonsulent Baker Karim i regitagen, se nyupptäckta bilder från Det sjunde inseglet, tävla i Bergmaniana och mycket mer.

Ett 50-tal nyupptäckta bakombilder från Det sjunde inseglet presenteras på Bergmancenter. På bilden syns Ingmar Bergman, Gunnar Fischer och Gunnar Björnstrand.

Foto: Ove Svensson.

Anna Serner inviger Bergmanveckan
Måndag 23 juni, Fårö kyrka kl 14-15.15 Invigning
Filminstitutets vd Anna Serner inviger den elfte Bergmanveckan.

Baker Karin och Sofia Norlin m fl tolkar Scener ur ett äktenskap

Onsdag 25 juni, Kustateljén kl 9.30-13
Filminstitutets långfilmskonsulent Baker Karim – dessutom en av årets sommarpratare – medverkar i egenskap av regissör i en Open Set i vilken han tillsammans med skådespelare tolkar en scen ur Scener ur ett äktenskap.

Sjunde inseglet-filmquiz
Torsdag 26 juni, Kuten kl 20
I samband med prisutdelning i manustävlingen Efter Bergman håller Filminstitutets presschef Jan Göransson sitt traditionella Ingmar Bergman-quiz. Denna gång baserat på frågor om Det sjunde inseglet..

I huvudrollen Gotland
Fredag 27 juni, Sudersandsbion kl 14-15.30
Filmarkivet.se:s Kajsa Hedström visar kortfilmer från Gotland från åren 1908-1947 och även svenska folkets egna semesterfilmer från Fårö.

Syntolkad The Double
Lördagen den 28 juni, Roy i Fårösund kl 17-18.30

Premiär för Richard Ayoades The Double och premiär även för första filmen, under en Bergmanvecka, som kan upplevas med syntolkning och uppläst svensk text. Det ingår i Filminstitutets uppdrag Tillgänglig bio.
För att kunna ta del av syntolkning och talad text ska applikationen Moviereading laddas ned (se instruktionen på www.sfi.se/tillgangligbio http://www.sfi.se/tillgangligbio ) och egna hörluras tas med.

Nyupptäckta Sjunde inseglet-bilder – alla dagar i Bergmancentret.

Ett bildspel med aldrig tidigare visade bakombilder från inspelningen av Det sjunde inseglet presenteras tillsammans med ett urval ateljéporträtt av Max von Sydow, Bibi Andersson, Nils Poppe och de andra skådespelarna. Det är filmens regiassistent Ove Svensson som har fotograferat teamet bakom kulisserna och SF:s fotograf Louis Huch som har tagit studioporträtten. Bildspelet är producerat av Filminstitutets bibliotek tillsammans med Bergmanveckan och visas alla dagar i Bergmancentret.

Biljetter och övrig praktisk information: www.bergmanveckan.se

Vill du komma i kontakt med någon från Svenska Filminstitutets personal på plats på Fårö kan du gå genom Jan Göransson, presschef jan.goransson@sfi.se eller 0706-03 03 62