Fotoutställningar i Stockholm

Jeanloup Sieff
Moderna Museet ställer ut den franske fotografen Jeanloup Sieff (1933–2000) som började fotografera i början av 1950-talet.
Under sin långa karriär arbetade han med reportage, landskap, mode, reklam och porträtt och hade uppdrag för tidskrifter som Elle, Harper’s Bazaar, Vogue, Paris-Match, Esquire, Glamour och Jardin des Modes. Han gav ut flera böcker däribland J’aime la danse (1962) och Faites comme si je n’étais pas là (2000). I utställningen presenteras ett urval ur Sieffs fotografiska oeuvre med fokus på hans dansbilder.
Utställningen pågår till den 22 maj.


Sarah Moon

Fototgrafiska visas bilder av en annan fransk fotograf, Sarah Moon, en f.d. fotomodell som sadlade om och blev fotograf.
Sarah Moon är en levande legend. En av våra mest renommerade samtidsfotografer, filmskapare och konstnärer. Hon har under de senaste 35 åren gestaltat kvinnor, djur, byggnader och natur i sitt originella, magiska universum. Hennes modebilder med sin avsaknad av klichéer gjorde henne känd men är bara en liten del av hennes fotografiska arkiv. Hennes bilder lever på en mystisk plats mellan vakenhet och dröm, konst och mode.

Utställningen pågår till den 17 april. Fotografiska ligger i det gamla tullhuset på Stadsgårdskajen.