Hårdrock och fotboll bland maj månads produktionsstöd

Ulf Malmros
I Ulf Malmros kommande film Bröderna Hårdrock arrangerar två vuxna bröder ett Heavy Metal-konvent i sin lilla by och kämpar samtidigt om den lokala lärarinnans hjärta. Måns Månsson återvänder med sin nästa film efter H:r Landshövding. I Hassel 12 följer han den pensionerade poliskommissarien Roland Hassel som är ute efter 10 miljoner dollar i belöning för Palmes mördare. Efter framgångar i kortfilmsformatet regisserar Lisa James Larsson långfilmen EGO om självcentrerade Sebastian som efter en olycka tvingas se sitt liv på ett nytt sätt.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här

Bland de långa dokumentärerna handlar två om fotboll, Fotbollsdrömmar av Birgitta Hald-Svensson om Lamin som måste ge upp sin dröm om att bli proffs och Fotbollens sista proletärer av Martin Jönsson och Pontus Hjorthén om IFK Göteborg på 80-talet.

Bland kortfilmerna märks tidigare novellfilmsvinnaren Maja Lindströms animerade Till Sacha, en dialog mellan en snart vuxen son och hans mamma om tillväxtdrömmar, vårt oljeberoende och hur enormt kortsiktigt vi lever.