Markus A. Ljungberg kommer till Klubb Barbros tisdagen 20/2

Bar-bros februari 2024

Varmt välkomna tillbaka till Bar-bros tisdagen 20/2 kl. 17.30 öppnar vi dörrarna för Barbros igen och hälsar vår gäst filmfotografen Markus A. Ljungberg riktigt varmt välkommen.

Markus A. Ljungberg har plåtat nio långfilmer som filmfotograf och alla har varit privatfinansierade. En stor del av utmaningen har för honom handlat om filmernas tighta budget och konsekvenserna det får på gestaltningen samt på de konstnärliga och kreativa processerna.

Kvällens fokus handlar om hur man med en låg budget och ofta tighta schema kan realisera och ändå göra film. Markus visar delar ur olika långfilmer han har plåtat och lyfter fram olika kreativa och tekniska lösningar. 

Markus började sin bana som en skrivande person. Hans lärare uppmuntrade honom till att våga testa göra en kortfilm och satte en VHS kamera i händerna på honom, den dagen insåg plötligt Markus att han ville göra film. Han filmade sketcher, musikvideos och kortfilmer genom uppväxten i Dalarna. Därefter flyttade Markus till Stockholm och en brokig väg in i filmbranschen följde; nej från filmskolan, men studier i medieteknik och fotojournalistik, jobb på dokumentärfilm och assistentjobb.   

När Markus bestämde sig för att helhjärtat satsa på filmen var det internationella dramaproduktioner som lockade honom mest och han flyttade till London för att starta sin filmbana där. 

I vår ser vi fortsatt klubben som en trevlig After Work mötesplats.

Kom i god tid – Vi äter gärna middag tillsammans och umgås på Barbros innan gästen tar vid.
Det gynnar både klubben och FSF.

Meny Bar-bros:
https://bar-bro.se/ 

Som vanligt öppnar vi dörrarna från kl. 17:30 för mingel och middag.  Markus A. Ljungberg börjar berätta om sitt arbete kl. 18.30.

FSF bjuder som vanligt på första glaset. Kom, ät och umgås med dina kolleger.

Varmt välkomna hälsar FSF styrelse.

Ansvarig för kvällen och vid frågor kontakta:
Ewa Cederstam

För vägbeskrivning:
www.bar-bro.se