Millennium nominerad till tre Emmys

Millennium
Som enda nordiska produktion har Millennium, dramaserien efter Stieg Larssons bästsäljande böcker, nominerats till tre internationella Emmy-priser. Serien är nominerad i kategorin Bästa miniserie och dessutom är Noomi Rapace nominerad som Bästa kvinnliga skådespelare samt Michael Nyqvist som Bäste manlige skådespelare. Millenniumserien är producerad av Yellow Bird för SVT och den visades i SVT våren 2010.

Det här är en fantastisk framgång för oss och det visar att vi kan hävda oss på den internationella scenen, säger SVT:s programdirektör Annie Wegelius och Yellow Birds vd Mikael Wallén.

Tillkännagivandet av nomineringarna gjordes idag i samband med MIPCOM-mässan i Cannes och pristutdelningen äger rum 21 november i New York.
Millenniumserien är producerad av Yellow Bird i samproduktion med SVT, Nordisk Film och ZDF Enterprises med flera. Producent på Yellow Bird är Søren Stærmose.
Foto: “Män som hatar kvinnor” Eric Kress, DFF, Jens Fischer, FSF. “Flickan som lekte med elden” och “Luftslottet som sprängdes” Peter Mokrosinski, FSF.