Panflöjter, karriärcoacher och Hamilton bland augusti månads produktionsstöd

Jenny Skavlan och Peter Magnussson
Snabba Cash, Alfons Åberg och Hamilton får nya kapitel samtidigt som Johannes Nyholms senaste projekt presenteras.

Jenny Skavlan och Peter Magnusson i En gång i Phuket.

Foto: Patrick Brown

Guldbaggebelönade Babak Najafi regisserar den emotsedda uppföljaren Snabba Cash II som beräknas ha premiär under 2012. Maud Nycander och Kristina Lindström berättar Olof Palmes historia i dokumentären Palme och Kathrine Windfeld regisserar Hamilton – i nationens intresse där agent Carl Hamilton upptäcker en illegal vapenaffär som leder högt upp i de europeiska maktstrukturerna.

Staffan Lindberg och Peter Magnusson, som låg bakom Sommaren med Göran, återförenas i En gång i Phuket, en romantisk komedi om karriärcoachen Sven som reser till Thailand med författardrömmar. Också Alfons Åberg har drömmar – i Torill Koves Hokus pokus Alfons Åberg där sjörövarlek byts mot förhoppningar om en egen hund.

Bland kortfilmerna märks den animerade sagan Benjamis blommor av Malin Erixon där det verkliga och falska flyter samman i tvångstankar och fantasier. Jonas Selberg Augustsén berättar i Cayetano om en man från Chile som varit bosatt i Stockholm i tjugotvå år och livnär sig som panflöjtspelare på gator och torg. I Vägs ände, Johannes Nyholm senaste film efter uppmärksammade Las Palmas, åker Tobias och Elin på tältsemester för att rädda sitt förhållande men dras in i en osannolik våldsspiral som involverar en äldre herre i vit cabaretkostym och en död hund.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här