Pia Lehto kommer till Klubb Barbros tisdagen 3/5

Välkomna till Klubb Barbros
Tisdagen 3/5 kl. 17.30-20.00 kommer Pia Lehto.

Pia Lehto är född och uppvuxen i Vasa, Finland. Hon är utbildad i Foto & Klipp vid Arcada University of Applied Sciences 2008-2012 Helsingfors och vid Stockholms Dramatiska Högskolas filmfotografutbildning 2012-2015.

Pia har under flera års tid jobbat med flera olika längre dokumentärfilmsprojekt och även TV-serier. Hon har bland annat arbetat som filmfotograf bakom prisbelönta Lone Dads regi Ellen Fiske (2016) och Idomeni regi David Aronovitch (2020).

Pia ska visa delar ur och prata om filmfotografens roll i längre dokumentärfilmsprojekt. Hur stor påverkan har en som filmfotograf på en människas liv och hur en berättelse utformas och skildras? Vad blir konsekvenserna och vad är det för verklighet vi förmedlar som filmfotografer? Pia anser att det är så mycket mer än att ta en snygg bild en vacker yta som behöver få ta plats i berättandet.

Hon ställer sig ofta frågan vad det faktiskt innebär att leva nära och skildra medverkande under flera års tid och hur detta påverkar filmensuttryck och form. Hur gör en för att inte tappa greppet om vilken film man försöker berätta? När budgeten inte alltid räcker till, men man som filmfotograf ändå vill skapa någonting filmiskt och konstnärligt. När begränsningar påverkar filmen på gott och ont. Hur gör man då?
Pia kommer bland annat att visa klipp från ”Idomeni”, ”Lone dads” och hennes kommande långfilmsprojekt ”Leaving Jesus”.

I vår ses vi på klubben och som en möjlig AW. Vi äter gärna middag tillsammans på Barbros. Det gynnar både klubben och FSF.

Meny Bar-bros:
https://bar-bro.se/wp-content/uploads/2022/04/UB-Sida-1-SVE-Mat.pdf

Som vanligt öppnar vi dörrarna från kl. 17:30 för mingel och middag. Pia börjar prata runt 18.30.

FSF bjuder som vanligt på första glaset. Kom, ät och umgås med dina kolleger.

Varmt välkomna hälsar FSF styrelse.

Ansvarig för kvällen och vid frågor kontakta:
Ewa Cederstam

För vägbeskrivning:
www.bar-bro.se