Producenten Caisa Westling blir t f produktionsstödschef på Filminstitutet

Caisa Westling

Caisa Westling kliver in som chef för avdelningen Produktionsstöd och lansering fram till att en ersättare till Charlotta Denward rekryteras.

Caisa Westling har lång erfarenhet inom film- och tv-produktion. Hon anställdes på Sveriges Television 1969 och har sedan de första filmjobben med Mai Zetterling på 70-talet arbetat med ett 40-tal regissörer, däribland Allan Edwall och Daniel Alfredson. Hon var SVT:s projektledare för den kritikerrosade tv-serien Soldater i månsken i regi av Tomas Alfredson och producent för Alfredsons och Killinggängets Guldbaggebelönade långfilm Fyra nyanser av brunt. På hennes meritlista som producent finns också stora dramaproduktioner som Gustav III:s äktenskap och julkalendern Sunes jul. Caisa Westling har även ansvarat för kortfilm på Sveriges Television och arbetade med SVT:s och Filminstitutets kortdokumentärsatsning Kvinnan i mitt liv.

Caisa Westling tillträder nu på måndag, den 17 september.

Inom kort kommer en platsannons med mer information om tjänsten som produktionsstödschef att publiceras. Rekryteringen genomförs av Filminstitutet med externt konsulstöd av Kerstin Brunnberg, ordförande i Kulturrådet och tidigare VD för Sveriges Radio.

Charlotta Denward lämnar som tidigare meddelats Svenska Filminstitutet för att bli ny produktionschef på Svensk Filmindustri,
en tjänst som hon tillträder den 1 november.