Release-fest för Litepanels Gemini 1×1

På Texas Long Horn restaurang i Norra Djurgårdsstaden ställde MediaTekniks Anders Johansson till med fest den 17e april för att introducera Litepanels Gemini 1×1 fot. Uppslutningen var god, det bjöds på grillad kyckling och revbensspjäll och en allmänt trevligt stämning kunde avnjutas i sällskap av FSF-medlemmar och andra inbjudna.

 


 

Anders demonstrerade stolt nytillskottet i sin produktportfölj, den här armaturen heter alltså Gemini 1×1 och är lillebror till Gemini 2×1 som funnits på marknaden ett tag. 1×1 är ”nyfödd”, bara en vecka gammal(!) och introducerades på NAB i Las Vegas förra veckan. Det här är en mycket kompetent liten armatur, på dess baksida finns en rad pre-set knappar så man kan välja färgtemperaturer 3200°K, 5600°K osv. Därutöver kan man ratta in nästan vilken färg man önskar, samt att lampan kan imitera en rad befintliga gelatinfilter som ”Golden Amber” osv. Tidsbesparingen på set är naturligtvis enorm jämfört med springa runt och fästa plastfilter på filmlamporna. Gemini 1×1 kan fjärrstyras via DMX men också via bluetooth direkt från filmfotografens eller elektrikerns egen smartphone! Tillbehör så att enheten kan drivas direkt från ett V-lock-batteri är på gång. Priset rakt över disk är 21 000 kr plus moms och lamporna kan börja levereras inom 5 – 6 veckor.

Jed Wallace från företaget Litepanels Inc var influgen dagen till ära och kunde hantera de riktigt kniviga frågorna om produkten. I vimlet återfanns för övrigt bland andra Labbe Nygren, som kunde berätta att StDH storsatsat på Litepanels till filmstudenternas utbildning där. Pelle Mellqvist var också på plats, Pelle har ju precis kommit igång med sin nya verksamhet under namnet Cameraten och kan rapportera om god medvind i seglen. Håll utkik efter en separat artikel om Pelle och hans nystartade aktiviteter inom kort här på fsfsweden.se.

Jens Fischer, FSFs nyblivne ordförande Alex Lindén och Malin Nycander lät den grillade ”Finger food”-menyn väl smaka och hittade outsinliga samtalsämnen, inte minst under rubriken “panoreringar vi minns” -här finns ett framtida forskningsområde för FSFs medlemmar att bidra till. Andres Rignell var också på plats, liksom producenten Thabo Malmén som producerat två långfilmer fotograferade av Andres. Thabo ligger också i startgroparna med en TV-serie för en stor streaming kanal med planerad inspelningsstart 2020.

Och Anders Johansson vilar inte på hanen vad gäller att sjösätta event: ett nytt finns på horisonten redan i slutet av maj, mer om detta inom kort.

 


Lars Pettersson