Senaste nytt

Roger Deakins
Arri bekräftar att en Alexa med optisk spegelreflexsökare kommer att produceras för under 100 000 Euros.
Alexa i Hollywood handlar en artikel om i Hollywood Reporter.

Läs här

Roger Deakins testar Arri Alexa

”I have done quite extensive tests with the Alexa and I do feel it produces the first digital images I have seen that are of a quality comparable to film with what I feel is a greater dynamic range. The images the camera produces seem to fit with the ‘look’ I am after.”

Läs mer vad Roger säger


Sony lenses
Sony planerar att göra objektiv med PL-fattnng i brännvidderna 35, 50 och 85 mm T2. Fler brännvidder lär komma.


Zeiss glasögon
Zeiss har gjort ett par videoglasögon som bl.a. användas som sökare till video- och DSLR-kameror. Man kan också se 3D bilder i glasögonen och koppla dem till iPhone och iPod. Passar också bra till 3D spel. Är en konsumentprodukt.

Läs mer här
Här finns mer info Zeiss videoglasögon


Enligt FDTimes tillverkar Zeiss 6 Ultra Prime, 3 Master Prime och 20 Compact Prime objektiv per dag.

Läs om Jon Fauers besök hos Zeiss


Redrock Micro EVF
Redrock har visat en elektronisk sökare till DSLR-kameror, Micro EVF. Den har högre upplösning än kamerans LCD-panel. Inbyggd HDMI ”loop-through” för inkoppling av ytterligare en monitor för rigissören. Pris blir ca 595 USD. Ett måste om man skall filma med DSLR.

Läs mer om Redrocks sökare här


Zunow PL-mount
Zunow gör en PL-fattning med en lins som gör det möjligt att man kan använda PL-objektiv på Canon 5D. Vanliga PL-objektiv tecknar ej ut full 24×36 mm, men tack vare Zunows PL-adapter med lins kan man nu använda PL optik på 5D.

Läs mer här


Speed ramping – 1.500 b/s till 15.000 b/s
Film Bakers i Indien har gjort en demo-video, filmat med Phantom-kameran och med 1.500 bilder i sekunden och sedan gjort om sekvensen i form av en hastighetsökning (speed ramping) upp till 15.000 b/s.

Se video här


VES Handbook
Focal Press han gett ut en nu bok som behandlar Visual Effects. The VES Handbook of Visual Effects av Jeffrey A. Okun och Susan Zwerman Bl.a. finns det en utförlig beskrivning av blue och green screen tagningar som verkar bra.

Mer info