Student-Oscar till svenska kortfilmen ”Get Ready With Me”

Jonatan Etzlers kortfilm, producerad på Stockholms Dramatiska Högskola, har tilldelats guld bland de student-Oscars som annonserades under natten i Los Angeles. 

Filmen är en av 19 vinnare i ett startfält av totalt 1582 bidrag från hela världen och vann efter en lång process med flera olika nomineringar och shortlists längs vägen.

Delar av teamet på plats på galan: Axel Nygren (manus), Amanda Högberg (manus), Jonatan Etzler (regi), Nea Asphäll (foto) och Johan Lundström (producent).

Get Ready with Me är en 30 minuter lång satirisk thriller i gymnasiemiljö som behandlar självskadebeteende och sociala medier. Youtubern Vendela (Miriam Benthe) visar en chockerande video på lektionstid som sätter livet i gungning för hennes lärare Lukas (spelad av Shanti Roney). Filmen är producerad av Johan Lundström och skriven av Amanda Högberg och Axel Nygren. Fotograf Nea Asphäll, klippning Robert Krantz, ljud av Anders Lindahl, musik av Andreas Ahlm och Abed Rahman Loutfi var postproduktionskoordinator.

–Det var otroligt kul att bli nominerad. Att sedan få vinna guld är helt fantastiskt. Det är det bästa som kan hända en film från världens alla filmskolor, säger regissören Jonatan Etzler.

En student-Oscar innebär också att Get Ready with Me får möjlighet att tävla om en Oscar på den kommande galan 24 februari 2019. Bland tidigare vinnare av student-Oscar finns bland annat namn som Spike Lee, Trey Parker och Robert Zemeckis.

Läs mer om alla vinnarna på Oscars sida