Tvångstankar, skum och 3D för barn bland augusti månads produktionsstöd

image

Nya projekt av Daniel Alfredson, Måns Mårlind, Björn Stein och Karin Fahlén har fått produktionsstöd.

Måns Mårlind och Björn Stein, som nyligen gjorde Hollywoodaction med Underworld: Awakening filmar Känn ingen sorg om Daniel som vill lyckas med sin musik men kämpar mot sina tvångstankar i ett somrigt Göteborg. Daniel Alfredson filmar Skumtimmen, baserad på Johan Theorins deckare med samma namn, som utspelar sig på Öland kring en liten pojkes försvinnande.

Produktionsdesign från Beyond Beyond. Foto: CB Sverige AB

Långfilmsdebuterande Karin Fahlén får stöd för storstadsdramat Gondolen som utspelar sig under några veckor i november kring en ung Stockholmskille, besatt av sin teori kring ljus och mörker, en metafor för hur människor kan mötas eller inte. Dessutom har Esben Toft Jacobsens animerade 3D-barnfilm Beyond Beyond fått stöd. Det är en historia om en liten kaninpojke, inte gammal nog för att förstå livets regler, som tar upp kampen med den mäktigaste kraften.

Bland kortfilmerna märks Jenifer Malmqvists sju minuter dialoglösa On Suffocation om när ett system blir viktigare än en människas liv. Filmen är producerad av China Åhlander, som även producerade nyligen Venedigprisade Äta Sova Dö. I Foad Arams Punkt.mannen ställs provokativa frågor om invandrares svarthet och svensk vithet, om psykisk alienation och mindervärdeskomplex, och andra frågor som berör identitet, stereotyper, xenfobi och rädsla.

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns här