Varmt Välkomna tillbaka till Klubb Barbros 22/2

Välkomna till Klubb Barbros
Onsdagen 22/2 kl. 17.30-20.00 kommer bl a Johan Hellsten tilldelas priset IMAGO Technical Achievement Award. Dessutom kommer årets FSF-priset delas ut till…

I vår ser vi fortsatt klubben som en trevlig AW mötesplats. Kom i tid – Vi äter gärna middag tillsammans och umgås på Barbros.

Det gynnar både klubben och FSF.

Johan Hellsten:

Jag kunde väll aldrig tro att min idé Easyrig skulle bli en sådan stor uppfinning.
Jag gjorde kameraavlastaren till mig själv för att underlätta det dagliga arbetet- filmfotograferandet vid SVT i Umeå.

Nu kan man se Easyrig överallt.

Lennart Peters var en fotovän som jag kände långt innan vi sjösatte Easyrig. Han var en början en stor hjälp med utvecklingen av Easyrig. Det var bland annat han som kom på namnet ”Easyrig”. Lennart lånade lånade en stor ARRI kamera från BjörnThisell för att posera till marknadsföringen. Här började resan tillsammans som ännu inte avslutats.

Många av de filmfotografer jag har träffat och samarbetat med finns med i boken ”Historien om Easyrig”. Bland annat DoP John Christian Rosenlund som har gjort en hel del Beckfilmer kontaktade mig på sent 90-tal. Kontakten med DoP Stefan Kullänger började med att han köpte in en Easyrig Cinema tidigt 2000-tal. Jag har fått följa med Stefan på filminspelningar och han har även varit testfilmfotograf för STABIL. Jag fick även kontakt med DoP Niklas Johansson några år senare.

Fortsättning följer på Barbros, med samtal om bakgrunden till Easyrig mellan Johan Hellsten, Stefan Kullänger och Niklas Johansson och med frågor från oss FSF medlemmar.

Meny Bar-bros:
https://bar-bro.se/wp-content/uploads/2022/04/UB-Sida-1-SVE-Mat.pdf

Som vanligt öppnar vi dörrarna från kl. 17:30 för mingel och middag. Prisutdelningen börjar kl. 18.30.

FSF bjuder som vanligt på första glaset. Kom, ät och umgås med dina kolleger.
Varmt välkomna hälsar FSF styrelse.

Ansvarig för kvällen och vid frågor kontakta:
Ewa Cederstam

För vägbeskrivning:
www.bar-bro.se