Vart tog den svenska ungdomsfilmen vägen?

Den 8 maj bjuder Filmrummet in till ett samtal om den svenska ungdomsfilmen. Hur mår den? Hur berättar man för ungdomar? Vilka utmaningar finns ur distributionssynpunkt? Dessutom utlyses en ny satsning på manusstöd för filmhistorier riktade mot ungdomspubliken.

Med utgångspunkt i den nya Netflix-serien Störst av allt samtalar Camilla Ahlgren, huvudförfattare, med Svenska Filminstitutets konsulent för barn och unga, Jenny Gilbertsson, om arbetet med bearbetningen av förlagan till serien, hur man berättar för ungdomar samt det identifierade behovet av svensk produktion för ungdomar.

Pia Norström från Nordisk Film och Mattias Lundin från SF diskuterar utmaningar och möjligheter ur distributörernas perspektiv. Vad lockar ungdomar till biografen? Vilka typer av berättelser efterlyser distributörerna? Vad behövs för att skapa bra svensk film för ungdomar?

Avslutningsvis berättar Jenny Gilbertsson om en ny satsning på manusstöd till manusförfattare och skrivande regissörer som syftar till att utveckla angelägna filmhistorier för den breda ungdomspubliken på bio.

Datum och tid: Onsdag 8 maj kl 15.00–16.00. Plats: Bio Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm

Anmälan: Fri entré men föranmälan krävs

https://www.simplesignup.se/event/150935

Bilder från filmerna “Twilight” (Nordisk Film AB), “Ego” (Nordisk Film AB, Martin Wallström/Filmlance International AB), “Fucking Åmål” (Sonet Film AB, Åke Ottosson/Memfis Film) och “After” (Nordisk Film AB).