Akrobater, snöskotrar och sockerchock får SFI-stöd

En skilsmässas oväntade fröjder hanteras i en modern semesterkomedi. Dessutom nya filmer av Ester Martin Bergsmark, Bahar Pars, Maud Nycander och Jonas Selberg Augustsén bland maj månads produktionsstöd.

Bild: Catti Brandelius regisserar och gör huvudrollen i Elitakrobaten. Foto: Åse Bengtsson Helin

I komedin All Inclusive i regi av Karin Fahlén och med manus av Daniel Karlsson, kantas ett 60-års firande i Kroatien av vuxen syskonrivalitet, lögner, sex och kärlek. En modern komedi om konsten att växa upp när man redan är vuxen. Producerad av Anna Croneman (Drottningsoffret, I skuggan av värmen) och Anna Anthony (Kopps, Farväl Falkenberg). All Inclusive är den första filmen från nystartade produktionsbolaget Avanti Film.

I Smågodis, katter och lite våld bjuder Ester Martin Bergsmark på en existentiell sockerchock med skratt som fastnar i halsen. Filmen ingår i satsningen Moving Sweden. Bahar Pars regisserar Turkkiosken om ordval, fördomar och rasism. Det är den andra filmen i en trilogi som började med Rinkebysvenska.

I dokumentären Citizen Schein skildrar Maud Nycander den kulturpolitiske visionären Harry Schein.

Catti Brandelius regisserar och gör huvudrollen i Elitakrobaten om hälsotrender och träning och bioaktuella Jonas Selberg Augustsén (Sophelikoptern) gör P.O.V. om snöskoterkultur och pennalism.

Läs mer om alla filmerna här:

SFI-stöd