FlyingBergman-AR1

– den första svenska mobila kamerakranen, premiärvisas på LLB Expo 2022.

FlyingBergman-AR1 är resultatet av flera års utveckling och testning av en kamerakran som tagits fram för att möta de nya krav som ställs på smidighet, enkelhet och robusthet i samband med film- & TV produktioner.
Till skillnad från andra kamerakranar på marknaden, som använder avancerade och kostsamma lösningar för att stabilisera kranen vid körning på ojämna underlag på land eller till sjöss, använder FlyingBergman ett egenutvecklat unikt stabiliseringssystem – ’System Action-Reaction’ – som bygger på Newtons tredje lag om ett föremåls kraft och motkraft.
FlyingBergman-AR1 har utvecklats i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och har under en tid testats och utvärderats i ett antal film- och TV-produktioner som bl a i Netflix-produktionen ’CLARK’, ”40 år med Stig-Helmer – en störd nörds börd (TV4) och Joakim Lundells film ’Feed’ som har biopremiär den 28 oktober.
”Under produktionen av CLARK använde vi FlyingBergman-AR1 inte enbart för körbilder men även för stockbilder och snygga åkningar. FlyingBergman-AR1 är väldigt enkel att arbeta med samtidigt som den sparade oss mycket tid i olika moment tack vare dess flexibilitet.” sa Albin Sjödin, en av fotograferna (CLARK).
FlyingBergman-AR1 som gör premiär på LLB Expo, Stockholmsmässan mellan 4-6 oktober, finns nu tillgänglig genom köp, leasing eller att hyra.
Besök oss gärna på LLB Expo i någon av våra två montrar B12:34 eller B:UTE01 och se FlyingBergman- AR1 in action.
Du kanske redan har planerat att besöka LLB Expo, varför inte då passa på att besöka oss i några av våra två montrar B12:34 eller B:UTE01 och se FlyingBergman-AR1 in action. Varannan timme varje dag från kl 11:00 kommer vi att genomföra demonstrationer i vår monter utomhus (B:UTE01). Passar ingen av tiderna, ordnar vi gärna med en demonstration någon annan tid som passar dig, antingen under mässan eller vid något annat tillfälle. Skicka i så fall bara ett litet kort meddelande till demo@flyingbergman.se så återkommer vi.
En sak till, behöver du en biljett till LLB Expo skickar jag gärna en med vändande mail.jan@flyingbergman.se
Hemsida