FSF:s Årsmöte 2022

Torsdagen den 10e Mars 2022 samlades en tapper skara FSF-medlemmar på Tullvaktsvägen 2 i Stockholm för att hålla föreningens 60e årsmöte.

Föreningens hedersmedlem, och tillika sponsor, Pelle Mellqvist hade mycket vänligt upplåtit sitt företag Cameraten ABs lokaler för detta ändamål. Den som varit med ett tag i den svenska filmbranschen känner igen fastigheten på Tullvaktsvägen 2 som SVTs gamla filmlaboratorium, vilket gick igenom en rad skepnader och ägarbyten under åren och mot slutet drevs under namnet NFPP, Nordisk Film Post Production AB, ända fram till 2011, då det under ganska dramatiska former lades ned och verksamheten upphörde. Det såg på den tiden ut som att Sverige skulle bli helt utan ett fungerande filmlaboratorium, men lyckligtvis drevs den sortens verksamhet vidare såväl vid Svenska Filminstitutets anläggning i Rotebro, som i Ali och Nina Boriris regi på Focus Film Lab AB vid St Eriksplan.

Pelle Mellqvist med Cameraten ABs imponerande teknikresurser i bakgrunden.
Det är väldigt roligt att se att den imponerande fastigheten på Tullvaktsvägen återigen är full av liv och verksamhet och den drivs idag som en form av företagshotell, olika verksamheter hyr in sig i de generösa utrymmena som tidigare huserat ljussättare, scannerister, kopister etc.

Receptionen på andra våningen i NFPPs gamla fastighet på Tullvaktsvägen är sig lik och framkallar fina nostalgivibbar.
Kvällen inleddes med välkomstdrink och smörrebröd, en förtäring som införskaffats av Ulf Brantås FSF, som dessvärre insjuknade i Covid-19 dagen innan och därför var förhindrad att närvara den här kvällen. Själva årsmötet hölls i biografen, där många av föreningens medlemmar tittat på dagstagningar genom åren. Mötet måste dessvärre inledas med en parentation, eftersom tre av föreningens medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Några ändringar av föreningens stadgar röstades igenom och nya medlemmar i FSF röstades in och hälsades välkomna.
Efter avslutat årsmöte vidtog mingel och spontana samtal i loungen bredvid receptionen. Det har inte funnits möjlighet så många gånger under det gångna året att umgås, så det fanns helt klart ett uppdämt behov av att träffas och utbyta åsikter och erfarenheter.
Lars Pettersson FSF