Kan Cannes

Sound of Noise
Är rubriken på Svenska Dagbladets fyrsidiga artikel i dagens tidning, den 14 maj, och fortsätter…

”Att ta sig till världens finaste festival i Cannes är få filmare förunnat. Men den svenska regissörsduon Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson har lyckats fyra gånger. I år deltar de för första gången med en långfilm om musikaktivister”.

Det är Charlotta Tengroth, FSF, som är filmens fotograf.
Filmen har nu visats i Cannes, den 18 maj, och blev mycket väl mottagen. Publikens omdöme varierade allt från “fantastisk till mycket bra.”
Filmens web-sida
Sound of Noise av Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson vann två priser när Kritikerveckans (Semaine de la Critique) priser delades ut.

Sound of Noise är en musikalisk thrillerkomedi i vilken Bengt Nilsson spelar huvudrollen som den tondöva polisen Amadeus Warnebring som jagar trummisar. Filmen vann ungdomsjuryns pris, The Ofaj/TV5Monde prize, framröstat av franska och tyska gymnasieelever. Dessutom vann filmen ”Guldspåret” (Rails d’Or), ett pris som ges av de franska järnvägsarbetarnas filmförening.

Det sistnämnda priset brukar vara en fingervisning om filmens möjlighet att bli populär i Frankrike. Filmen har fått stöd av Svenska Filminstitutet, förra långfilmkonsulenten Lisa Ohlin.

Sound of Noise
Under Cannes filmfestival har Sound of Noise trumslagare framträtt succéartat för internationell filmbransch och press, t ex på svenska festen på Skandinaviska terrassen och på Majestic Beach.

Se Sound of Noise-konserten på Majestic Beach

Sound of Noise-gänget i Cannes. Längst fram i mitten regissörerna Johannes Stjärne Nilsson och Ola Simonsson på var sin sida om skådespelaren Bengt Nilsson i sällskap av fem av filmens trummare

Foto : Jan Göransson