Mammor, skuld och slöjdlärare bland november månads produktionsstöd

Ur Holkmannen. Foto: Kerstin Olsson
Berättelser om åldrande, uppväxt och relationer mellan generationer dominerar november månads produktionsstödsbeslut.

Fem projekt i kort format har fått stöd i november. Bortom av Valentina Chamorro beskriver en komplicerad relation mellan mor och son där en är döv och en är dålig på teckenspråk. Mor och son möts också i Hungerkonstären av Pedram F. Dahl där Daniel upptäcker en oroväckande vana hos sin mor. Kan han få henne att sluta med det hon gör eller måste han lära sig att acceptera mamman som hon är?

Ur “Holkmannen”. Foto: Kerstin Olsson.

Också i Om du lämnar mig nu av Maria Eriksson är mamma i fokus. 19-åriga Frida, som är mamma till sin egen mamma, ska flytta ihop med sin kille men brottas med dåligt samvete när mamman börjar gråta hejdlöst.

Även huvudpersonen i dokumentären Holkmannen av Mattias Olsson brottas med skuld. En pensionerad slöjdslärare börjar massproducera “världens bästa holk” efter att ha tagit på sig skulden för två döda fågelungar.

Slutligen studerar Shahriyar Latifzadeh äldre människor i Vuxen – En dokumentär om att bli mogen. Han undrar om deras livsvisdom hjälper honom förstå hur livet borde levas om man hade att helt livs mognad redan vid 30?

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här