Minnesmetaller

Vid ett besök nyligen på Sebastian Guests Colour Grading Studio Terrassen på Söder Mälarstrand 77 i Stockholm sprang jag på två av hans klienter, Beata Konar och Miko Lazic, som var där för att få sin kortfilm ”Minnesmetaller” färgkorrigerad. Medan Sebastian ”fixade det sista på en ICA-reklam” hann vi med en trevlig liten pratstund under vilken Beata, som regisserat filmen, och Miko, som fotograferade den, berättade mer om sitt egensinniga och behjärtansvärda projekt.

 

 

Filmen handlar om en äldre man som känner sig förbisprungen av det digitala samhället och vilka konsekvenser det får för honom själv och hans närstående. Beata och Miko känner så pass starkt för det här ämnet att de gav sjutton i att vänta ut eventuella stöd från fonder eller institutioner -och klev i stället helt sonika in på banken och tog ett lån för att finansiera den!

Och som om det inte var ett tillräckligt djärvt grepp, så har Beata dessutom kommit på en annan listig metod för att få filmen distribuerad. Hon kontaktade helt enkelt två andra kortfilmsproduktioner som också nyligen avslutat sina inspelningar, och tillsammans skapade man projektet ”Novellafilm 3*3” -eller med andra ord, man satte ihop det hela till en helhet med tillräcklig speltid så att den går att visa på biograf! Och den 24e april klockan 19 på biografen Zita i Stockholm smäller det, då går de tre kortfilmerna ”Minnesmetaller”, ”Saknad” (av Maria Clauss) och ”We are Family” (av Jannike Grut) upp på repertoaren, i ett svep och under baneret ”Novellafilm 3*3”.

Länkar:

https://minnesmetallermemorymetals.wordpress.com/about-2/

http://zita.se/novellafilm-3×3

 


 

Och… hoppsan, ser man på! Det gick ju bra det här, biljetterna sålde slut direkt, nästan två veckor före premiären.

 


Lars Pettersson