Moderskap, stress och rumpskak bland augusti månads produktionsstöd

Ur Hot Chicks av Ninja Thyberg. Foto: Jonas Jörneberg
Bakom projekten som fått produktionsstöd i augusti finns filmare som tävlat i Cannes och nominerats till studentoscar.

I dokumentären Mother’s Wish, en finsk samproduktion av Joonas Berghäll, samlas berättelser om moderskap från kvinnor över hela världen.

Bland kortfilmsprojekten märks Hot Chicks av Ninja Thyberg, nyligen bakom uppmärksammade kortfilmen Pleasure som tävlade i Cannes. Filmen följer fem tjejer och en inspelningsledare i ett omklädningsrum inför en ”kul” och ”lekfull” musikvideoinspelning där rumpskak är en central del.

Bild: Ur Hot Chicks av Ninja Thyberg. Foto: Jonas Jörneberg

Kortdokumentären Embracing the Dead är en dansk samproduktion av Nanna Frank Møller där en rättsmedicinsk expert ställs inför ett fall som utmanar hans yrkesmässiga omdöme. I Lost in Stångby missar en stressed företagsledare sitt tåg på väg till Peking och hamnar i Stångby där inga tåg stannar. Filmen är regisserad av Thérèse Ahlbeck som 2010 nominerades till en studentoscar för sin examensfilm Janna & Liv.

Tänk om… är en animerad film för de yngsta av Marika Heidebäck och Linda Hambäck. Det är en kärleksförklaring till relationen mellan liten och stor och om lusten att ge sig ut på fantasifulla, fantastiska äventyr.

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här