Nordisk Film Shortcut AB har slagit upp dörrarna!

Nordisk Film Shortcut
Efter en intensiv sommar med att få lokalerna iordningsställda och tekniken på plats har nu Nordisk Film Shortcut AB slagit upp dörrarna till den nya verksamheten på Eriksbergsgatan 10 i Stockholm.

Här kommer de hantera hela den digitala kedjan – från mottagning och behandling av filer, offline, online, grading samt mastering och distribution av digitala format.

Pressrelease:

I våra nya lokaler finns nu Skandinaviens största och bästa resurser för digital ljussättning! Vi har installerat den senaste digitala projektorteknologin från Christie Digital Systems med möjlighet till grading i 2K och 4K samt 3D!

Vårt team består av Ola Bäccman och Thomas Barkenäs på color grading. Per Legelius tar hand om online, conform och workflows inom DI-kedjan. Johan Hjalmarsson ansvarar för digital mastering och Maria Andersson är office manager och jobbar med den dagliga verksamheten. Hans Vermeij är verksamhetschef som tillsammans med post producer Lars Arvidsson kommer att ta hand om våra kunder och projektledning.

Nordisk Film Shortcut AB kommer i första hand att satsa på spelfilm, reklam, tv-produktioner samt dokumentärfilmer för den svenska marknaden.

Med sin nya struktur blir Nordisk Film Shortcut AB en integrerad del av Nordisk Film Shortcut Norge och ShortCut Danmark. Frontend lab, filmkopiering samt scanning kommer i framtiden att skötas i Danmark. Highend VFX/3D koordineras via Storm Studios och ShortCut Danmark med supervision på plats i Stockholm. Vi kommer även att kunna erbjuda fantastiska ljudfaciliteter tillsammans med våra systerbolag i Danmark och Norge.

För att komma i kontakt med oss, vänligen ring 08-515 16 400 eller maila till
maria.andersson@nordiskfilm.com mailto:maria.andersson@nordiskfilm.com
hans.vermeij@nordiskfilm.com mailto:hans.vermeij@nordiskfilm.com
lars.arvidsson@nordiskfilm.com mailto:Lars.arvidsson@nordiskfilm.com

Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med nya och gamla kunder och att få möjlighet att träffa er hos oss på Eriksbergsgatan 10 inom kort!

Vänliga hälsningar
Hans, Lars, Ola, Johan, Per, Thomas och Maria

Bakom Nordisk Film Shortcut AB står det danska mediebolaget Nordisk Film och det norska post produktionsbolaget Storm Studios AS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulrik Rasch, VD för Nordisk Film Shortcut, telefon +45 404 557 31
Kristin Hellebust, daglig verksamhetschef, Storm Studios AS, telefon +47 92285656
Irene Brandt, kommunikationschef för Nordisk Film, telefon +45 401 167 16

Storm Studios är en VFX- och animeringsstudio och delar lokaler med Nordisk Film Shortcut i Oslo. Verksamheten omfattar allt från konceptutveckling, VFX on-set supervision, animering och VFX-produktion. Bolaget har 16 medarbetare och hade år 2010 en omsättning på 15 miljoner NOK (1,9 miljoner euro).

NORDISK FILM är en del av Egmont, och är Nordens ledande utvecklare, producent och distributör av kreativt innehåll inom film, tecknad film, musik och spel. Nordisk Film är innehavare av de nordiska distributionsrättigheterna till Sony PlayStation och äger biografer i Danmark och Norge. Dessutom levererar Nordisk Film produktions- samt postproduktionsfaciliteter till ett stort antal nordiska filmbolag. Nordisk Film hade under 2010 en total omsättning på 383 miljonereuro. Bolaget sysselsätter 1 100 medarbetare i Norden.

Nordisk Film Shortcut är ett skandinaviskt efterproduktionsbolag med totalt 114 anställda. Bolaget levererar alla typer av efterproduktionstjänster. År 2010 var den skandinaviska omsättningen 17,2 miljoner euro.

Hans Vermeij
Operation Manager / Verksamhetschef
Nordisk Film Shortcut AB Stockholm
Eriksbergsgatan 10
SE-11430 Stockholm
Sweden
Phone: +46 8 51 51 64 00
Direct: +46 8 51 51 64 06
Mobil Sverige: +46 76 30 52 236
Mobile DK: +45 27 64 60 54