Nyrenoverad Pica Pica

Pica Pica
Tisdag 5 .11 kl 15.00 visas Pica Pica” (88 min, 1987) av Mikael Kristersson.

Mikael, som själv kommer att närvara vid visningen, har satsat på en genomgripande teknisk upprustning av sin första långfilm. Vi utlovar en helt ny upplevelse av denna dokumentära klassiker

Filmen berättar om skatornas liv under ett år i stockholmsförorten Vällingby under ett år. Kritikern Gunnar Bergdahl: Den naturliga nyfikenhet som man som människa känner inför denna spännande fågel utvecklas genom filmen till en blick in i en värld där det är möjligt att spegla oss själva. Filmen vann priset ”Årets överraskning” vid den prestigefyllda franska festivalen Cinéma du Réel.

DENNA GÅNG EN NYPREMIÄR I BIO RIOS SALONG 4, HORNSTULLS STRAND 13,T-BANA HORNSTULL

Kristerssons Starens inre liv (som visades av SVT annandag påsk 2013) prisades på ett högst ovanligt sätt av DN:s tv-kritiker Johan Croneman. Han slutar sin krönika så här: Jag känner närmast vördnad inför Mikael Kristersson filmer och förhållningssätt. Han är oumbärlig för svensk film.

2009 var Kristerssons långfilm ”Ljusår” (2008) nominerad som det svenska bidraget till Nordiska Rådets Filmpris – den enda dokumentären i sammanhanget.
2010 tilldelades Mikael Kristersson Region Skånes Miljöpris “För ett långt och tålamodsprövande arbete för att förmedla kunskap och känslor förknippade med den skånska naturen i alla dess skeenden

BIO RIO OCH GÖRAN GUNÉR, ATHENAFILM, INBJUDER TILL KAFÉBIO MED KAFFE BILJETTER 70:-