Peter Emanuel Falck skapare av SVT:s nya långserie Andra Avenyn

image
Efter en manustävling där tre förslag i slutfasen tävlade anonymt har författaren Peter Emanuel Falcks förslag utsetts till grundstory för SVT:s nya storsatsning inom drama 2007 – långserien ”Andra Avenyn”.

Inspelningarna startar i sommar och ”Andra Avenyn” planeras att sändas i SVT flera gånger i veckan med start hösten 2007.

–Vi är redo att producera serien en lång tid framöver, men till syvende och sist är det publiken som bestämmer. Om den stora publiken gillar vad vi gör kan ”Andra Avenyn” bli en angelägenhet under många år framåt, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT Väst.

”Andra Avenyn” är en modern långserie som kretsar kring ett antal tonåringar och deras familjer som är bosatta i utkanten av centrala Göteborg. Serien ska locka en bred publik och vara en trogen följeslagare för tv-tittaren där aktuella händelser och debattämnen vävs in i historien. Värme, humor, engagemang och originalitet är några av ledorden för nutidsdramatiken i ”Andra Avenyn”. Målet för serien är att skapa gripande vardagsdramatik som får tittarna att engagera sig i frågor som berör oss alla.

–Jag har världens roligaste jobb, säger författaren Peter Emanuel Falck. Jag har hela mitt yrkesverksamma liv skrivit historier som spänner över lång tid och nu ser jag fram emot ägna mig helhjärtat åt att skriva storyline för ”Andra Avenyn”.

Peter Emanuel Falck är en erfaren tv-dramatiker. Han är medskapare till några av Sveriges mest sedda och uppmärksammade långserier, såsom “Varuhuset”, ”Rederiet”, ”Storstad” och ”Tre kronor”. Han har de senaste åren varit verksam i Norge där han varit med och skapat serierna ”Sju systrar” och ”Hotel Caesar”. Den senare har till dags dato visats fem gånger i veckan under åtta år i sammanlagt över 1400 avsnitt.

”Andra Avenyn” produceras av SVT och spelas in i Göteborg, både exteriört men också i en studio som just nu färdigställs i stadsdelen Lindholmen på Norra älvstranden, inte mer än fem minuter från SVT:s nya Kanalhus som tas i bruk under våren.

Rekryteringen för ”Andra Avenyn” pågår för fullt, både internt inom SVT och externt. I takt med att manusarbetet fortskrider kommer rollsättningen att starta senare i vår. I den studio som SVT hyr på Lindholmen kommer sammanlagt hundra personer att arbeta. Manusförfattare, skådespelare, projektledning, smink, kostym, redigering och ljudläggning, alla kommer att samlas i den 2000 kvadratmeter stora studiobyggnaden. Inspelningarna kommer att ske med HD-teknik och 5.1 ljud och ledtiden mellan inspelning och sändning kommer att vara förhållandevis kort, allt för att kunna vara så aktuella som möjligt i handlingen.

Projektchef för ”Andra Avenyn” är Atle Bye och ansvarig utgivare Christian Wikander, båda SVT Väst.

Nytagen bild på Peter Emanuel Falck finns på SVT Pressinfo under Fokus.

För mer info:

Magnus Telander        Annika Jardin
SVT Kommunikation       SVT Kommunikation
0706-43 64 57         0733-82 23 76
031-83 73 51         031-83 71 57

image