Senaste nytt om RED ONE CAMERA

image
De hundra kameror som RED har levererat under hösten 2007 kommer att återkallats till fabriken för utbyte mot nya modifierade kameror. Bl.a. har en del av elektroniken gjorts om, programvaran uppdaterats, en ny justerbar PL-fattning och en modifiering så kameran nu skall klara lägre temperaturer än minus 2°C, m.m.

På följande länkade sidor kan du läsa mer om vad som händer just nu med RED-kameran och titta på bilder tagna med RED i både Sverige och USA. Det finns också bilder att ladda hem.


Köldproblem. Det har visat sig vid pratisk användning i kyla att RED-kameran endast fungerade ner till en temperatur av minus 2°C, och det blir det snart i stora delar av världen.

Klarar nu minus 20°C


Dålig PL-fattning. Det har varit problem med objektivfattningen. Dålig precision har gett oskarpa bilder. Nu har RED beslutat att göra en justerbar PL-fattning, vilket många med mig anser vara ett felaktigt tagit beslut. Den dåliga precisionen i kameran har gjort att avståndet till sensorn varierat. Denny Clairmont i Hollywood berättade för mig att kunder som kommit in för att hyra objektiv vill också ha kameran kollad. De flesta kameror hade fel ”Flange focal distance”, alltså avståndet objektivfattning till sensorn. Det slog upp till 1/10-dels mm., när det max får slå på ett par 100-dels mm. Det skall inte behövas en justerbar PL-fattning om kameran konstrueras på rätt sätt. Arri D-20 kameran behöver ingen justerbar PL-fattning, utan liksom på filmkameror justeras avståndet före filmning av en tekniker och sedan är måttet konstant. Att göra en justerbar PL-fattning kommer endast att ställa till problem med oskärpa som följd om fotografen på inspelningsplatsen skal justera backfokus. Att rätt justera avståndet objektivfattning till sensor, det s.k. anslagsmåttet, måste ske i en kollimator med hög precision.

Så här skriver mr. Red, Jim Jannard:
“We have just finished our new adjustable PL mount. It is now, just after the Mysterium sensor and REDCODE RAW, the best thing about the RED ONE. I’m a bit surprised that so many people told us it was a mistake to do it (other than Jeff “I see the future” Kreines). It won’t be long when people look back at shims and say “what were we thinking?”

Läs om December update


Stöd för Final Cut Studio 2 till REDCODE RAW.

Final Cut Studio 2 now REDCODE RAW enabled


Svenska testbilder. För er som inte hade möjlighet att se de första testbilder som Chimney Pot visade i filmhuset före jul kan på Chimneys websida se jämförande bilder mellan 35 mm film och RED-kameran.

Chimney Pots bilder


These video clips show camera testing by various Red One camera owners

The RED Diary, Day One to Ten

RED camera pics out, our analysis: Smooth. Posted by Randall Bennett

REVIEW: RED ONE Digital Cinema Camera