Tunbjörk, dämonvideor och könsbytesragg bland februari månads produktionsstöd

Sju filmer har fått produktionsstöd i februari, bland dessa en dokumentär om Ingmar Bergman och hans filmer och en kortfilm baserad på Johan Jönsons texter.

TV-programmet Bergmans video blir dokumentärfilm av Hynek Pallas och Jane Magnusson. Några av världens främsta regissörer och skådespelare berättar om sin relation till Ingmar Bergman och hans filmer. I norsk-svenska samproduktionen Dirk Ohm av Bobbie Peers förälskar sig en tysk illusionist i en försvunnen norsk kvinna och dokumentären Drömmen om Maremma* av Jannik Splidsboel följer ekonomiska problem hos italienska bönder. Mani Masserat studerar passionens kraft i relationsdramat Vi där anpassningens gränser överskrids.

Efter arbetsschema är ett samarbete mellan regissören Erik Pauser och fotografen Lars Tunbjörk. Den utgår från Johan Jönsons böcker och liv och utspelar sig i vården, bland funktionshindrande m.m. Lek av Anna Klara Åhrén och Anna Weitz är en dokumentär riktad till barn där lekens koreografi står i centrum när grannbarn möts på en innergård i Malmö. Victor Lindgrens Ta av mig behandlar våra föreställningar om manligt, kvinnligt och andras blickar. I filmen tar före detta mannen Mikaela med en kille hem, sedan följer en leka doktor situation där båda vill att den andra ska ta första steget till sex. Filmen fick nyligen Queerfilmpriset Teddy Award för bästa kortfilm på filmfestivalen i Berlin.

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här